Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

HaRu solgte 15 stasjonærblandere det første året

Opplever stor interesse for Processor 3000

Hans Kråbøl (t.v.) og Rune Heggen opplever stor interesse for den stasjonære fôrblanderen de har utviklet. Foto: Dag Idar Jøsang
Hans Kråbøl (t.v.) og Rune Heggen opplever stor interesse for den stasjonære fôrblanderen de har utviklet. Foto: Dag Idar Jøsang

– Vi har opplevd en formidabel respons og tilbakemeldingene er gode, forteller Hans Kråbøl, den ene halvdelen av HaRu Systemer AS.

VIDEO: Eksakt kutting i rundballekutteren

Sammen med Rune Heggen har han utviklet den stasjonære fôrblanderen HaRu Processor 3000. Da Norsk Landbruk besøkte den første kunden, Torstein Alm, i fjor vinter, var det like før fôrblanderen skulle settes i ordinær produksjon hos Rustfrie Bergh på Dokka.

Snaut ett år senere kan Hans Kråbøl fortelle at de har solgt og montert 13 fôrblandere, og at to anlegg til skal monteres med det første.

Annonse

– Med tanke på at vi har skrudd sammen maskinene selv, og reist ut og montert de hos bøndene, synes vi at det første året har gått riktig bra, sier han.

Fra nå av skal Rustfrie Bergh både stå for produksjonen, sammenmonteringa og sette på el-skap, slik at gründerne fra Gausdal får bedre tid til å ta seg av salg. I fjor var de tilstede på Balsfjordmessa, Agrisjå og lokalmessa på Stav, og forteller om formidabel respons og gode tilbakemeldinger.

– Kundene er storfornøyde med produktet og melder tilbake at fôropptaket har gått betydelig opp. En forteller at forbruket av rundballer har gått opp fra tre til fire baller i døgnet. Ingenting er bedre enn at kundene får bedret økonomien i tillegg til at arbeidssituasjonen blir lettere, sier Kråbøl.

Neste artikkel

TKS skal ta fôrmikseren til HaRu videre