Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

John Deere forsyner seg

I fjor blinket det i minustall hele året for Felleskjøpenes traktorsalg. I år ser tallene hyggeligere ut når John Deere har festet et godt grep om førsteplassen.

FRAMGANG: Felleskjøpet og John Deere har hatt en god start på 2021. Foto: Glenn Blackburn
FRAMGANG: Felleskjøpet og John Deere har hatt en god start på 2021. Foto: Glenn Blackburn

I alt har det blitt registrert 680 nye traktorer i Norge i løpet av årets tre første måneder. Det var 44 traktorer flere enn i samme periode i fjor, som utgjør en økning på 7 prosent.

Når John Deere alene registrerer en økning på 55 traktorer, og bokfører en markedsandel på 27 prosent, er det andre som ikke kan glede seg over like gode tall. Fem av de ti traktormerkene på topp ti har registrert færre traktorer hos Statens vegvesen enn de gjorde i fjor.

TRAKTOR: Registreringsstatistikken for første kvartal 2021. Kilde: OFV
TRAKTOR: Registreringsstatistikken for første kvartal 2021. Kilde: OFV

DEUTZ-FAHR, CLAAS OG Case IH har hatt en tung start på året. HC Petersen har bare registrert 12 lysegrønne Deutz-Fahr, som er halvparten så mange som i første kvartal i 2020. Det gir en markedsandel på under 2 prosent. Både Claas og Case IH må tåle en nedgang på 33 prosent.

Annonse

De to siste merkene som har minustall så langt i år er Valtra og New Holland. Fjorårets suverene bestselger, Valtra, har så langt fått ut 115 traktorer mot 125 på samme tid i fjor. Det utgjør en nedgang på 8 prosent. New Holland har så langt fått skilt på 61 traktorer, som utgjør en nedgang på 8.

FENDT ER NÅ NESTEN oppe og nikker med Massey Ferguson på registreringsstatistikken. Så langt i år er det 90 nye Fendt-traktorer som har fått skilt. Det gir en markedsandel på vel 13 prosent, som bare er to prosent mindre enn Massey Ferguson på 15 prosent. Eikmaskin kan forøvrig også bokføre plusstall for Massey Ferguson, som har registrert 11 flere traktorer enn på denne tida i 2020.

De to siste på topp ti-lista er Lovol og Kubota. Lovol er nå den 8. mest solgte med 23 traktorer så langt i år. Tallet på samme tid i fjor var 11. Kubota ligger på nøyaktig samme skjema som i fjor, med 8 traktorer totalt.

Neste artikkel

Traktorsalget har flatet ut