Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

John Deere kjøper robotselskap

Betaler 2,3 milliarder kroner for Bear Flag Robotics.

AUTONOM: John Deere har kjøpt Bear Flag Robotics for å gjøre traktorene sine selvkjørende. Foto: Skjermdump fra YouTube
AUTONOM: John Deere har kjøpt Bear Flag Robotics for å gjøre traktorene sine selvkjørende. Foto: Skjermdump fra YouTube

Mens ideen bak mange autonome landbruksroboter er å utvikle små maskiner har Bear Flag Robotics i San Francisco spesialisert seg på gjøre vanlige traktorer selvkjørende. Med det kan man få autonome maskiner for store og tunge redskaper.

Dette fire år gamle selskapet betaler nå John Deere 250 millioner dollar for, eller vel 2,3 milliarder norske kroner.

DET ER IKKE BARE i Norge og Europa at kvalifisert arbeidskraft er et problem i landbruket. Det er det også i California og resten av USA. Å få kvalifisert arbeidskraft til å tilbringe arbeidsdagen i et traktorsete er en så stor utfordring at autonome maskiner har blitt interessant også for de store landbruksmaskinprodusentene.

Annonse

– En av de største utfordringene gårdbrukere står overfor i dag er at tilgjengeligheten på kvalifisert arbeidskraft til kritiske tidspunkter for landbruket. Selvkjørende roboter gir et trygt og produktivt alternativ som takler denne utfordringen, sier Igino Cafiero, som er daglig leder og en av gründerne i Bear Flag Robotics.

ROBOTSELSKAPETS MÅL om å øke den globale matproduksjonen og redusere kostnadene ved matproduksjon gjennom å automatisere maskiner faller godt sammen med John Deere sine ambisjoner.

– John Deere betrakter autonomi som et viktig skritt på veien mot sette gårdbrukere i stand til å utnytte sine strategisk for å brødfø verden og skape mer bæredyktige og lønnsomt arbeid, uttaler Jahmy Hindman, som er Chief Technology Officer hos John Deere.

JOHN DEERE OG BEAR FLAG Robotics samarbeidet første gang i 2019, som en del av Bear Flags Startup Collaborator-program.

PS! I neste nummer av Norsk Landbruk kan du blant annet lese om to nye norske landbruksroboter som er under uttesting i sommer, og som forhåpentligvis er klare for markedet om et par år: Kilter sin AX-1 sprøyterobot og Autoagri sin autonome redskapsbærer.

Neste artikkel

Kunstig intelligens i grønnsakåkeren