Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Krokkasser AS kjøper Agro Dynamica

Flytter bedriften fra Fåvang til Harpefoss.

Krokkasser AS og Svein Skurdal har kjøpt Agro Dynamica. Foto: Privat

Den norske importøren av landbruksredskaper fra polske Unia og franske Agrisem, samt vedutstyr fra slovenske Tajfun, har fått ny eier. Agro Dynamica flytter nå tre mil nordover i Gudbrandsdalen til Harpefoss, etter at Svein Skurdals firma, Krokkasser AS, har kjøpt bedriften av Jo Van Orshaegen.

Les også: Agro Dynamica tar Agrisem til Norge

Fra før driver Skurdal med import og salg av krokkasser og krokhengere gjennom Krokkasser AS. Ved siden av driver han gård, der han har griser og sauer, samt produksjon av gras og korn. Agro Dynamica vil bestå som eget selskap, men skal samarbeide tett med Krokkasser når det gjelder transport og logistikk.

– Både Krokkasser og Agro Dynamica selger over hele landet og har mye synergi å hente på å samordne transport. Landbruket er også en kundegruppe for krokhengere, selv om krokhengerne våre er for lastebil og ikke traktor, forteller han.

Les også: Unia lanserer skålharv for norske forhold

Unia har et svært og omfattende produktsortiment, men Skurdal forteller at de vil satse på enklere utstyr som ikke krever at importøren bygger opp noe serviceapparat.

Annonse

– Vi kommer til å videreføre satsingen på et stort delelager og flytter det fra Fåvang til Harpefoss. Når det gjelder service kommer vi ikke til å bygge opp noe servicesystem. Redskapene vi spesialiserer oss på har ikke et stort behov for service, og kan gjøres av bonden selv eller et lokalt landbruksverksted.

Les også: Tajfun til Agro Dynamica

Hjemme på gården har Svein Skurdal selv brukt Tajfun vedmaskiner. Nå overtar han importen av Tajfun fra Slovenia, og er veldig godt fornøyd med det..

– Tajfun er jo det beste man får i vedutstyr, påstår han fornøyd.

På klingende gudbrandsdølsdialekt bekrefter belgiske Jo Van Orshaegen at han selger seg ut av landbruksmaskinbransjen og skifter beite.

Etter 17 år som selvstendig næringsdrivende, og nesten ti år med import av landbruksmaskiner, har Jo Van Orshaegen begynt å kjøre ski- og sykkepatrulje i Hafjell. Foto: Dag Idar Jøsang

– Etter at jeg startet Agro Dynamica for snart ti år siden hadde vi vårt beste resultat noen gang i 2017, men nå var det på tide at noen tar firmaet det neste steget, sier Van Orshaegen, som kjører skipatrulje i Hafjell om vinteren og sykkelpatrule om sommeren.

Neste artikkel

Så gamle bør kvigene være når de kalver