Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kuhn viser frem innovativ plog

Løfter og senker plogkroppene med GPS

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100010099185692%2Fvideos%2F516855858661049%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Plogen har, som annen redskap, økt i størrelse og arbeidsbredde det siste tiåret. De som har kjørt med plog med fem skjær eller flere, har merket at plogen etterlater seg en kile på vendeteigen. Dette gjør det ifølge Kuhn vanskelig å pløye pent på vendeteigen, mens vekstrester og ugrasfrø ikke er korrekt innarbeidet. Vekstrester og eventuelle ugrasfrø vil føre til dårligere vekst, og større ugraspress det påfølgende året.

Seksjonskontroll

Plog og redskapsprodusenten Kuhn viser på landbruksmessa Agritechica til høsten en plog med «seksjonskontroll». Systemet er et elektrohydraulisk styringssystem som bruker et hydraulisk, non-stop-tilbakeslagssystem for å styre hver enkelt plogkropp på plogen basert på GPS-posisjoneringsdata som hever og senker dem automatisk. Systemet skal ifølge Kuhn gi en helt rett kant der det pleide å bli en kile.

LES OGSÅ: To gullmedaljer på Agritechnica

Annonse

LES OGSÅ: Grasnyheter fra Fendt

LES OGSÅ: Pöttinger skåner rådyrkalven

Neste artikkel

– Ha en plan for kjøresporene