Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lessevogn i ny versjon

Pöttinger har fornyet sine minste lessevogner.

OPPDATERT: Pöttinger har oppdatert og oppgradert sine minste lessevogner. Foto: Produsenten
OPPDATERT: Pöttinger har oppdatert og oppgradert sine minste lessevogner. Foto: Produsenten

Fra og med i år er lessevognene i Euroboss-serien historie. Nå er det Boss 3000 som gjelder. Serien fra Pöttinger er tilgjengelig i tre størrelser, med lastekapasiteter på 18,7, 21,3 og 23,5 kubikkmeter. For importøren, Akershus Traktor, betyr det at de har nye lessevogner som er tilpasset mindre gårder og brattlendt landbruk.

I en pressemelding framhever Pöttinger sitt innovative lastesystem, Evomatic, som både øker gjennomstrømningen og tilbyr et forenklet vedlikehold. Kundene kan velge mellom høyt lastekammer eller en lavprofilvogn, og vognene har et bredt utvalg av alternativt utstyr.

MAN HAR FOR EKSEMPEL VALG mellom antall kvniver, ulike versjoner av slagrotorer og chassisalternativ. Boss 3000 Master har det klassiske ensilasjeutstyret og utstyr for å høste høy og halm for høy ytelse.

Fra sine større lessevogner har Pöttinger tatt med den utsvingbare knivbjelken Easymove og valgfri automatisk lasting. Knivbjelken, som har 16 eller 31 kniver kan skyves ut hydraulisk, og så svinges ut ved å bruke Easymove.

DEN NYE 180 CENTIMETER BREIE pickupen kan vandre opptil 12 centimeter i en side-til-side bevegelse på den ytre tinden, for å følge bakkekonturen optimalt, og fem rader med tinder for å overføre fôret til lasteenheten under alle forhold. En skårvalse forbedrer fôrflyten i vogna.

Annonse
BRATTLENT: Pöttinger Boss 3000 er et alternativ for mindre gårdsbruk og de som høster gras i brattlendt landskap. Foto: Produsenten
BRATTLENT: Pöttinger Boss 3000 er et alternativ for mindre gårdsbruk og de som høster gras i brattlendt landskap. Foto: Produsenten

Bak pickupen er det et ekstra støttehjul-chassis som skal sørge for pålitelig veiledning i humpete terreng, som skal hindre at sidejockeyhjulene synker ned i hjulsporene. Det vil samtidig hindre tindene i å skrape bakken og ta med seg gras som er forurenset av jord.

BOSS 3000-SERIEN KAN BETJENES via en ISOBUS-terminal, og Pöttinger sin nye Select Control-terminal er ekstrautstyr. Terminalen er på 5 tommer og pekeskjermen har også 8 funksjonstaster som skal gjøre den intuitiv å betjene.

Maskinen styres ved hjelp av forhåndsvalg, som styrer hydraulikken. Skrapegulvet styres manuelt ved hjelp av en ekstra spoleventil, og en ekspansjonspakke gjør at skrapegulvet kan kontrolleres ved hjelp av terminalen. Det inkluderer også hastigheten.

Neste artikkel

Kraftig vekst til tross for uår