Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

McHale lanserer slåmaskiner og rundballepakker

Nyhetene introduseres på det norske markedet neste år.

McHale utvider produktsortimentet sitt til nå også å inkludere slåmaskiner og en slepemontert pakker. (Alle foto: McHale)
McHale utvider produktsortimentet sitt til nå også å inkludere slåmaskiner og en slepemontert pakker. (Alle foto: McHale)

Neste uke vil redskapsprodusenten McHale vise fram tre nye produkter for publikummet på det irske pløyemesterskapet. Pro Glide F3000 og R3000 er henholdsvis front- og bakmonterte slåmaskiner, hver med tre meters arbeidsbredde.

Slåmaskinene er utviklet av McHale selv, og alt foruten knivbjelken skal være produsert av den irske produsenten. Bak sitter slåmaskina sentermontert, mens foran har maskina integrert løft.

For transport løftes den trepunktsmonterte slåmaskina Pro Glide R3000 opp i 110 graders vinkel.

Knivbjelken på McHales nye slåmaskiner har sju skiver, og er i følge Profi kjøpt ferdig fra en annen europeisk produsent.

Frontslåmaskina er designet slik at tyngdepunktet kommer så nær traktoren som mulig. Den integrerte fjøringen gjør at slåmaskina flyter uavhengig av fronthydraulikken, og slåmaskina har en frigang på 50 centimeter i høyderetningen, samt en bevegelighet på 17 grader i sidehelling. I transportstilling har slåmaskina 60 centimeter bakkeklaring.

SE VIDEO: Første Fusion Vario i Norge

Annonse

Pro Glide-modellene leveres standard med V-formede stengelbehandlere i stål. Hastigheten velges med en girveksler, enten 700 o/min eller 1 000 o/min. Knivbjelken består av sju tallerkener, og McHale har patentert et system som sørger for konstant likt marktrykk uavhengig av arbeidshøyde.

Den tredje nyheten fra McHale er en slepemontert rundballepakker. McHale Orbital har to satellitter, montert på pakkeringen vi kjenner fra Fusion kombipressene. Som på Fusion-pressene står pakkeringen loddrett, og de to satellittene kan arbeide i en hastighet opptil 40 omdreininger i minuttet. Det resulterer i at man pakker en rundballe med 1,25 meter diameter med seks lag på om lag 30 sekunder.

Pakkeren kan i følge McHale pakke inntil 90 baller per time, med fire lag plast.

Lastearmen kan bære med seg en rundball samtidig som det ligger en på pakkebordet, for så automatisk å laste denne opp på pakkebordet når den forrige ballen har blitt lastet av. Pakkeren kan håndtere rundballer fra 1,00 til 1,45 meter i diameter.

Med McHale Orbitol har man mulighet til å sanke en ny rundball samtidig som man pakker inn en annen. Så fort en ball er ferdig, løftes den ventede ballen automatisk opp.

Neste artikkel

Mener melkebruk står for hopp i angus-semin