Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

NLR gjør klart for Teknikkmøtet 2023

Fyldig program når teknikkinteresserte bønder får møte rådgivere og forskere.

TEKNIKK: NLR inviterer til nytt teknikkmøte i februar 2023. Foto: NLR
TEKNIKK: NLR inviterer til nytt teknikkmøte i februar 2023. Foto: NLR

Den 9. og 10. februar arrangerer Norsk Landbruksrådgiving Teknikkmøtet på Gardermoen. Gjennom to dager skal alt fra såteknikk og høstelinjer til driftsstyringsprogrammer og droner diskuteres.

– Målet er at flest mulig bønder skal bli litt klokere, slik at de utnytter eksisterende maskiner enda bedre, eller gjør mer opplyste valg når de skal investere, sier teknikk-ansvarlig i NLR, Jogeir M. Agjeld.

TIL MØTET HAR NLR SAMLET rådgivere, forskere og ikke minst driftige bønder som kan dele av sine kunnskaper og erfaringer. Her kommer folk fra sør og nord og øst og vest i landet, men også fra utlandet. Pluss at noen bransjefolk får bittelitt taletid.

Landbruksrådgivinga håper at møtesalen fylles godt, og har reservert et solid knippe hotellrom til gjestene sine.

– Mye kunnskap deles inne i møtelokalet, men verdien av å prate sammen i pausene og på kvelden kan ikke undervurderes, poengterer Jogeir.

DERFOR BLIR DET LANDBRUKSTEKNISK festmiddag på torsdagskvelden. Nytt denne gangen er at du også kan følge møtet digitalt. Dermed er kunnskapen lett tilgjengelig uansett hvor du befinner deg. Men da må du ordne lunsj, middag og det sosiale helt sjøl!

Programmet er delt inn i åtte tematiske fagbolker, der emner som dette blir luftet:

Annonse

DET ER OGSÅ PLASS TIL LITT OM trygg traktorkjøring, dieseløkonomi, biogass og maskinsamarbeid. Dessuten kommer bonde og finansminister Trygve Slagsvold Vedum, som både prater sjøl og som tar imot spørsmål fra salen.

– Foredragene skal være korte og poengterte, men vi har satt av god tid til spørsmål, sier Rolf Einar Kordal, en av rådgiverne som planlegger møtet.

DET VIL BRUKES EN PRAKTISK APP til spørsmålene, slik at både publikum i salen og de som sitter bak en skjerm rundt om i landet lett kan delta i debatten.

NLR Teknikkmøtet arrangeres rett etter Landbrukets Økologikongress, på samme hotell. Her er det altså mulig å ha inntil fire dager med faglig oppdatering i samme slengen.

Neste artikkel

Slik lykkes man med Karbon Agro