Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norcar oppgraderer to minilastermodeller

Ny teknologi, bedre førermiljø og kraftigere motorer i Norcar a7240 og a7750.

NY: 26-hesteren som ble vist førse gang på Agritechnica i 2019, Norcar a7240, er nå kommet til Norge. Foto: Produsenten
NY: 26-hesteren som ble vist førse gang på Agritechnica i 2019, Norcar a7240, er nå kommet til Norge. Foto: Produsenten

Med nye motorer fra Kubota oppfyller de nye modellene utslippskravene i Steg V. Ut fra Norcar sitt modellutvalg forsvinner modellene a7236 og a7550, og inn kommer a7240 og a7750, med henholdsvis 26 og 50 hestekrefter.

- Felles for de to nye modellene er ny teknologi, oppgradert førermiljø og kraftigere motorer, lover Mattis Skare, som er salgsansvarlig hos den norske importøren, Multimaskin.

Norcar selges av Eiksenter-kjeden, og de nye modellene ble først vist på Agritechnica-utstillingen i 2019.

De som i dag kjører den minste modellen vil blant annet merke at vibrasjonen fra motoren er redusert i Norcar a7240, mens trekkraften er forbedret til 1 550 kilo.

Et nydesignet hydraulikksystem har gjort armfunksjonen raskere ved lavere turtall, og dette gir både en jevnere og mer stillegående arbeidsmodus og et lavere drivstofforbruk.

Alle redskaper og alt ekstrautstyr man måtte ha til Norcar a7236 skal kunne brukes på den nye modellen.

Norcar tilbyr tre forskjellige kjøresystemer: Prodrive er standard, mens Easydrive og Automotive er alternativene i a-serien.

Komforthytta gir et oppvarmet og støyisolert arbeidsmiljø, og produsenten reklamerer med godt utsyn i alle retninger.

Finnene kan også by på en ny modell med 50 hestekrefter: Norcar a7750. Den erstatter a7550. Foto: Produsenten
Finnene kan også by på en ny modell med 50 hestekrefter: Norcar a7750. Den erstatter a7550. Foto: Produsenten
Annonse

Den største av de nye modellene, Norcar a7750 har 50 hestekrefter som gir minilasteren økt trekkraft, hastighet og hydraulisk kraft.

Den nye ramma har lavt tyngdepunkt som gir stabilitet til å arbeide med full løftekraft uten bruk av ekstra motvekter, og den nye veltesikre førerhytta har også fått oppgradert førermiljøet.

Med Norcar sin Heavy Duty-konstruksjon og design har minilasteren sentrert løftebom, sveiset ramme og panser og deksler av metall.

Blant funksjonene og egenskapene til Norcar a7750 er veltebøyle, sikkerhetsbelte, arbeidslys i LED foran på taket og automatisk sikkerhetssystem med elektrisk parkeringsbrems.

Modellen har også flytestilling på lasteren, håndgass og fotgass, digital skjerm med dashbordinformasjon, sete med fjæring og armlene, justerbar rattstamme og kløtsjfritt vendegir og kjørepedal.

Norcar a7550 har funksjon for innstilling av konstant kjørehastighet når motorturtallet manuelt stilles inn på kontinuerlig oljetrykk ved bruk av hydrauliske redskaper.

Redskapsfeste Trima/SMS leveres med hydraulisk redskapslåsing.

Neste artikkel

Avant 600 får mer krefter