Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny generasjon hydrauliske sider på Bala Agris rundballehengere

Den svenske produsenten fornyer rundballehengerne og lanserer større kornhenger.

Nye rundballehengere og en ny kornhenger vil fronte svenske utstillingen til Bala Agri når Elmia Lantbruk åpner dørene den 24. oktober.

Rundballehengerne er utstyrt med en ny generasjon hydrauliske sider, som blir å få på alle hengerne til Bala Agri, fra 7 til 22 tonns lastekapasitet.

– Hydrauliske sider har blitt enormt populært, og dette er en videreutvikling av vår første generasjon rundballehengere. Vi har lyttet på kundene våre og gjort noen justeringer der vi har sett potensiale for forbedringer. De nye hengerne lastsikrer 40 centimeter høyere og 10 centimeter bredere baller, samt at de behandler ballene mer skånsomt, sier Kristian Jonsson, som er administrerende direktør i Bala Agri.

Alle Bala Agri sine rundballehengere er å få med hydrauliske sider. Foto: Produsenten
Annonse

Sidene er laget i det høyfaste stålet, Strenx fra SSAB, og felles ned teleskopisk og legger seg i samme høyde som flaket når det senkes, for at man skal kunne kjøre på jordet med helt nedfelte sider.

Samtidig lanserer den svenske maskinprodusenten en ny kornhenger med større lastekapasitet og mer moderne konstruksjon og design. Hengeren har en totalvekt på 20 tonn og et lastevolum på 25 kubikkmeter.

– Denne hengeren representerer en del av foryngelsen av hele vårt modellutvalg av tilhengere, sier Jonsson.

Den nye kornhengeren til Bala Agri blir lansert på Elmia Lantbruk i Jönköping i neste uke. Foto: Produsenten

Hengeren har en kraftig firkantramme som skal skal tåle store vridningspåkjenninger. Flaket er laget i høykvalitetsstål, og sammen med en moderne design gjør det at sjansen for at smuss fester seg på hengeren midre. Dermed reduseres også sjansen for rustangrep. Stor pendelbevegelse på boggien, som også har kraftige oljebrønnfôringer med sentralsmøring på akslene.

Den nye kornhengeren kan utstyres med tradisjonell eller hydraulisk utrulling av presenning, og hengeren kan tømmes uten å rulle av presenningen. Tilhengeren kan også utstyres med større hjul enn standardmodellen er utstyrt med.

Neste artikkel

Dansker vil ha fart i redusert jordarbeiding