Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny hendig minilaster til Norge

Tyske Thaler har fått norsk importør.

Utvalget av minilastere under 20 hestekrefter er smalt, men Thaler har ikke mindre enn to leddstyrte modeller å tilby. Tipplasten på disse modellene er oppgitt til over 1 200 kilo, og maskinene er i følge norsk regelverk fritatt fra årskontroll og krav om maskinførerbevis.

Les også: Toppkarakter til minilasteren

– Problemet med minilastere under 20 hestekrefter er ofte at det går mye krefter tapt i hydraulikktap, men med denne akselkonstruksjonen og løftekapasiteten har vi nå en maskin som er ideell for norsk landbruk. Det er uten sammenligning den sterkeste minilasteren i markedet under 20 hestekrefter, påstår Morten Iversen.

Utvalget består av seks hjullastermodeller, to teleskophjullastere og en teleskoplaster. Thaler bruker motorer fra Yanmar og hydrostatisk transmisjon fra Bosch-Rexroth, og utstyrsutvalget består av mer enn 60 produkter.

Annonse

Les også: Avant blir elektrisk

Den familieeide tyske maskinprodusenten har produsert minilastere, større hjullastere og teleskoplastere i 20 år. Importør er Elmaas AS i Lier, som eies 65 prosent av Morten Iversen og 35 prosent av Aase Landbruk. Iversen var tidligere sjef for Weidemann i Norge.

Elmaas AS har hovedsete i Lier og blir forhandler for Aase Landbruk sine produkter frå Maschio, Garcia, Elho, Strautmann og Chief på Østlandet. Ørjedal Maskin i Korgen og Hattfjelldal og Eiksenteret Hjartdal skal også forhandle Thaler.

Neste artikkel

Avant 600 får mer krefter