Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nytt såmaskinkonsept fra Junkkari

Lanserer sju meter brei kombisåmaskin med mekanisk utmating av både såkorn og gjødsel.

Såmaskiner som kombinerer smal transportbredde med stor arbeidsbredde begynner å bli noe såmaskinprodusentene satser mer og mer på. Disse har som regel tanken på midten, og såkorn og gjødsel blir transportert med luft ut til så- og gjødsellabbene på de hydraulisk foldede sidefeltene. Junkkari, som har produsert mekaniske såmaskiner i over 60 år, har kommet med et konsept som er ganske ulikt fra det vi har sett før.

Skruer istede for luft

Maskinen, som har fått navnet W700, har en arbeidsbredde på sju meter. Gjødsla og såkornet transporteres ut fra hovedtanken frem til et utløp med en hydraulisk drevet skrue. Deretter renner gjødsla ned i en mindre beholder, som er plassert over så- og gjødsellabbene. I disse kassene blir såvarene og gjødsla fordelt vertikalt utover i såkassene med to hydrauliske skruer som dekker hele arbeidsbredden.

Annonse

Lavt trekkraftbehov

Junkkari mener at når man bruker mekanisk utmating vil man ikke oppleve tregheten med at kornet må flyttes helt fra tanken og ut til sålabbene. Maskinen plasserer gjødsel og såkorn i samme sårekka, og har et labbetrykk på 100 kilo. Videre har den en tank på 6500 liter og store hjul i dimensjonen 7,5x20”. I framtiden ser Junkkari for seg å produsere maskiner med egne labber for gjødsel og med arbeidsbredder på fem og seks meter.

Neste artikkel

Bredt utvalg fra Kuhn