Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Orkel Direkte tar over salg av Orkel kompaktorer til norske kunder

Orkels kompaktor er allerede populær i utlandet. Nå styrkes satsinga også i Norge.

Orkel Direkte AS tror på et norsk marked for populær mais-pakker. Foto: produsenten
Orkel Direkte AS tror på et norsk marked for populær mais-pakker. Foto: produsenten

Dette skjer ved at salg og service-selskapet Orkel Direkte AS tar over salg av kompaktorer til det norske markedet.

Tidligere var det søsterselskapet Orkel AS som hadde denne oppgaven, men nå skal de konsentrere seg om internasjonale kunder.

– Vi ønsker å styrke vår posisjon som en innovativ leverandør av maskiner og redskaper til produksjon av grovfôr i Norge. Derfor tar vi inn kompaktorer i vår «range», sier daglig leder Fredrik Th. Evjen i Orkel Direkte AS.

Nytt marked for gras-entreprenører

Kompaktoren ble opprinnelig lansert som en maispresse til det norske markedet, men skal fungere like godt til å presse finsnittet gras, helgrøde, krosset korn og industrielt avfall.

Det er spesielt innen grovfôr at Evjen mener at kompaktoren har sin styrke her til lands.

– Denne sesongen har vi sett eksempler på hvordan klimaendringer og ekstremvær skaper utfordringer for bønder over hele landet. På enkelte steder er det fôrmangel og dette skaper et nytt marked for store entreprenører som kan selge grovfôr. Kompaktor-baller vil gjøre det enklere, både med transport og kvalitet på innholdet, sier Evjen.

Kompaktoren kan både veie ballen og gi fôranalyser.

– I et økende marked for kjøp og salg av fôr, vil denne teknologien tilføre økt sikkerhet for både selger og kjøper, skriver Orkel Direkte AS i en pressemelding.

Skal selge tre til fem i løpet av 2018

Som Norsk Landbruk har skrevet tidligere, er den norskproduserte maskina svært populær utenfor landets grenser. I februar dette året fikk Orkel AS inn historiens største enkeltordre på 34 maskiner til Kina. Innen året er gått regner de med at hele 100 kompaktorer forlater fabrikken på Fannrem i Orkdal.

Så langt er det kun solgt to-tre av denne maskina til norske kunder. Og målet for 2018 i Norge?

– Vi har et mål om å selge mellom tre til fem stykker. Dette er ikke ei volummaskin som ei rundballepresse. Dette er ei maskin som er mer spesialisert, og jeg tror at markedet vil modne litt etterhvert, sier Evjen til Norsk Landbruk.

Felleskjøpet tar over Orkel-hengeren

For at Orkel Direkte skal kunne spisse fokuset graslinjen, skal Felleskjøpet nå overta all salg og distribusjon av traktorhengere. Dette skjer fra 1. april.

Neste artikkel

Generasjonsskifte i Orkel