Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rauch lanserer luftassistert gjødselspreder

Etter 13 år tar Rauch opp igjen bruken av Aero-navnet til sin nye presisjonsspreder.

AERO: Full produksjon av Rauch Aero er planlagt fra høsten 2022. Foto: Produsenten
AERO: Full produksjon av Rauch Aero er planlagt fra høsten 2022. Foto: Produsenten

Mer presisjon på grunn av innebygd nøyaktighet i dosering og fordeling, er overskrifta når Rauch lanserer sin luftassisterte presisjonsgjødselsspreder Aero. Det skjer 13 år etter at den forrige Aero gikk ut av produksjon.

Prototypen Aero 32.1 for trepunktsmontering ble vist på fjorårets Agritechnica-utstilling, og 2020 har Rauch brukt på testing og utbedring. Ytterligere tester vil bli gjort til våren, før den første pilotserien er planlagt produsert høsten 2021.

I PRODUSENTENS EGEN omtale heter det at uansett gjødslas strømnings- og spredeegenskaper, er gjødselplasseringa alltid nøyaktig og presis, selv om naturgitte forhold som vind og terreng skifter.

Det heter også at den luftassisterte presisjonssprederen imponerer med en bratt avgrensning ved skiftegrensen, som lover optimal tildeling av gjødsel og dermed en høyere avling med mindre gjødselmengde. Aero tilbyr også interessante bruksmuligheter ved fornying av plantebestanden. Såing av mellomkulturer og dekkvekster kan også gjøres effektivt på skifter der det allerede er en eksisterende plantebestand.

Annonse

Rauch Aero 32.1 har en basiskapasitet på 1 900 liter, men med påbygging kan kapasiteten økes til 3 200 liter.

FIRE BOMSEKSJONER STYRES manuelt eller eksternt via seksjonskontroll. Teknologien til de nye, hydraulisk drevne Multirate-doseringsenhetene, tillater en separat spredemengde for hver av de fire bomseksjonene. Dette gir en mer presis spredning etter tildelingskart. Bommen er konstruert med pendeloppheng, slik at bomhellinga også kan brukes til kompensasjon for skråninger.

En V-posisjon på bommen forenkler snuing på vendeteigen ved å skifte kjørespor, og det beskytter bommen. I første omgang vil det bli produsert maskiner med 27 og 30 meters arbeidsbredde, mens det vil komme til versjoner med 18, 21 og 24 meters arbeidsbredde senere.

Rauch planlegger full serieproduksjon fra oktober 2022, og da vil også de mindre arbeidsbreddene være tilgjengelige.

Neste artikkel

Utviklet storhotell for bier