Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sampo sier opp samarbeidet med Eikmaskin

Eikmaskin vil konsentrere seg om egne skurtreskemerker, Massey Ferguson og Fendt. Felleskjøpet overtar

Sampo Comia ble lansert i 2018. Nå er det Felleskjøpet som overtar salget i Norge etter Eikmaskin. Foto: Produsenten
Sampo Comia ble lansert i 2018. Nå er det Felleskjøpet som overtar salget i Norge etter Eikmaskin. Foto: Produsenten

Finske Sampo Rosenlew Ltd har med virkning fra 11. november valgt å avslutte sitt lange samarbeid med Eik-kjeden. Sampo Rosenlew skal ifølge en pressemelding fra Eikmaskin ha sagt opp avtalen fordi Eikmaskin ikke lenger kan sikre deres markedsposisjon når de fører sine egne merker.

Trond Kjempekjenn, administrerende direktør i Eikmaskin AS, synes det er synd at Sampo Rosenlew har valgt å si opp samarbeidet, men er klar på at merkene Massey Ferguson og Fendt vil dekke behovet til den norske kornbonden fremover.

– Målet er å opprettholde posisjonen, uten Sampo Rosenlew i porteføljen, sier Kjempekjenn og understreker at de som har Sampo-skurtresker fremdeles kan komme til Eiksenteret om de har behov for deler eller verkstedtjenester.

- Alle med Fendt, Massey Ferguson eller Sampo Rosenlew kan fremdeles få den servicen og oppfølgingen de er vant med fra Eiksenteret, sier han.

Går til Felleskjøpet - forblir gule

Noen minutter etter pressemeldingen ble sendt fra Eikmaskin dukket det opp en pressemelding fra Felleskjøpet om at det er de som nå blir eneleverandør av Sampo-treskere i Norge.

– Med treskere fra Sampo utvider vi sortimentet og kan tilby treskere til alle behov for den norske bonden, sier maskindirektør Frode Dahl i Felleskjøpet i pressemeldingen.

Annonse

Felleskjøpet har vært forhandler av John Deere i det norske markedet siden 1977. Nå utvides produktspekteret med Sampo.

På direkte spørsmål fra Norsk Landbruk svarer Felleskjøpet at treskerne vil markedsføres som Sampo i Norge og at de forblir gule i lakken.

– Vi er svært glade for å utvide vårt tilbud på treskere gjennom avtalen med Sampo. Nå kan vi tilby større teknologitunge treskere fra John Deere, samtidig som vi får inn treskere som er spesialtilpasset skandinaviske forhold gjennom avtalen med Sampo. Felleskjøpet dekker da alle behovene den norske bonden har knyttet til treskere, sier Dahl.

Felleskjøpet opplyser at de vil tilby alt av tjenester på ettermarked og leveranse av deler til Sampo-treskere gjennom sine verksteder. Avtalen med Sampo trer i kraft fra desember 2020.

Neste artikkel

Lexion ruster opp