Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Samson lanserer nedfeller for radkulturer

Kan redusere bruken av mineralsk startgjødsel med ny nedfeller.

Samson Strip-Till er tilgjengelig på markedet fra neste sesong.
Samson Strip-Till er tilgjengelig på markedet fra neste sesong.

Det er stort fokus på å redusere bruken av fosfor i europeisk landbruk. Samson sin nye Strip-Till er en ny type gyllenedfeller for radkulturer som reduserer bruken av mineralgjødsel i startgjødslinga, og dermed sparer kostnader for bonden.

I hver nedfeller gjøres flere operasjoner, noe som øker presisjonen når gyllen plasseres i raden.

Strip-Till er utstyrt med et integrert skjær på en jord-til-jord fronttrommel, rensehjul og et unikt parabelskjær. Dette utstyret løfter jorda og lager et V-formet skjær. De nyutviklede gylledysene legger gyllen i to strenger i 20-30 centimeters dybde, og så lukker parabelskjæret overflaten igjen.

Annonse

Den nøyaktige gjødslinga skal for eksempel gi et godt såbed til mais, og gi mindre ugras i åkeren.

Gyllen blir felt ned med stor nøyaktighet. Foto: Produsenten
Gyllen blir felt ned med stor nøyaktighet. Foto: Produsenten

– Den nye Samson Strip-Till gir profesjonelle brukere en nedfeller med stor kapasitet, og høye avlinger uten å bruke mineralsk startgjødsling, sier Niels Haubjerg, som er produktsjef for gylleteknikk hos Samson Agro, i en pressemelding.

Den nye nedfelleren kan brukes både i pløyd jord og stubbåker. Den har også flere innstillingsmuligheter. Parallelogramopphenget skal sikre presis dybdestyring av hver enkelt rekke, og på den måten legge gyllen i den dybden sjåføren ønsker, samt at de spesialutviklede gylledysene enkelt kan stilles og tilpasse plasseringen av gyllestrengene.

Neste artikkel

– God økonomi med slangespredning