Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Selvgående fôrskyver med skrue

Løfter fôret inn mot kyrne

Blant de mange nyhetene som blir presentert på Agroteknikk på Lillestrøm i dag og resten av helga er en fôrskyver fra Valmetal som har fått navnet Pro-Feed 2020.

Løfter med skrue

Mens de fleste fôrskyvere har et stort hjul og dytter fôret inntil etefrontene, bruker denne fôrskyveren, en skrue for å løfte fôret bort til kua.

– Fordelen med å bruke en skrue som løfter fôret inn mot kua istedefor å klemme det inn gjør at fôret blir tilført luft, noe som fører til økt fôropptak, sier selger Karl Daniel Ekker.

Fôrskyveren har påkjøringssperre, slik at den stopper for barn og trehjulssykler og andre gjenstander som kommer i dens vei på fôrbrettet. Foto: Camilla Mellemstrand

RFID-brikker

Annonse

Fôrskyveren veier 700 kilo. Dem er to meter lang, 110 centimeter bred og 85 centimeter høy.

For at maskinen skal vite hvor den skal bevege seg må RFID-brikker bores ned i gulvet med et par meters avstand.

Fôrskyveren kaster bare fôr til en side. Har du smalt fôrbrett og fôring bare på den ene siden, kan fôrskyveren programmeres til å rygge. Har du fôring på to sider, snur fôrskyveren når den er kommet til enden av fôrbrettet. Fôrbrettet bør være 2-2,5 meter bredt hvis du har dyr på begge sider av fôrbrettet.

– Hvor bredt fôrbrett du trenger, avhenger også litt av fôret. Har du langt tjafsete fôr trenger du mer plass enn om du har finsnitta gras, sier Ekker.

Styres fra telefonen

Fôrskyveren drives av batterier og maskinen må lades i en ladestasjon. Den kan styres fra en berøringsskjerm på selve maskinen, men også fra PC, nettbrett eller mobiltelefon. Får den problemer, sender den sms.

Maskinen har påkjøringssperre og forhandles av Reime Landteknikk.

Neste artikkel

VIDEO: Lammingstips