Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Senker prisen på rimelig GPS

Trimble peiler seg inn mot mindre bruk

Utvalget av rimelig presisjonsutstyr øker. Nå senker Trimble prisen på sin pakkeløsning med nesten 10 000 kroner. Foto: Produsenten.
Utvalget av rimelig presisjonsutstyr øker. Nå senker Trimble prisen på sin pakkeløsning med nesten 10 000 kroner. Foto: Produsenten.

Under Agritechnica-messa i november lanserte Trimble pakkeløsningen GFX-350. Målgruppen var mindre bruk som ønsket seg en rimelig løsning for å kjøre mer nøyaktig.

Nå kun to måneder senere har Trible kuttet prisen på produktet fra 3000 til 2000 euro, dvs. nesten 10 000 kroner, slik at den blir enda mer aktuell for målgruppen.

Pakken består av en Android-basert pekeskjerm på syv tommer, samt mottakerenheten Nav 500, som støtter korreksjonssignaler fra fem forskjellige GNSS-satellittkonstellasjoner. Skjermen er ISOBUS-kompatibel slik at den kan brukes til seksjonskontroll av gjødselspreder eller sprøyte klargjort for variabel tildeling via ISOBUS. Det er også støtte for autostyringsenheten EZ-Steer og EZ-Steer Pro

I grunnversjonen til 2 000 euro gir pakkeløsningen støtte for lisensfrie Egnos signaler med en presisjon på rundt 15 centimeter. Ønsker du å utvide med eksempelvis autostyring og RTK-nøyaktighet på et par centimeter, må du velge den større kontrollenheten Nav-900.

Ifølge Trimble skal terminal og kontrollenhet kunne monteres i en traktor av en innstallatør på mellom tre og fire timer, så det er greit å regne inn i prisen.

Annonse

Du kan lese mer om rimelige sporføgere og presisjonslandbruk i Norsk Landbruk nr. 1 som kommer 30. januar.

Neste artikkel

Slår et slag for storbinger i sauefjøset