Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Serigstad oppgraderer ExactFeeder

Veieceller, fjerntilkobling, 4G og skylagring av driftsdata.

Serigstad har lansert ExactFeeder II, som et alternativ for de som mener at fôrmikser er for kostbart. Foto: Produsenten

For de som gjerne skulle hatt en fôrmikser, men ikke synes de kan forsvare investeringen økonomisk, har Serigstad oppgradert sin ExactFeeder med nye tekniske løsninger.

– Vår løsning gjør jobben langt rimeligere, og ExactFeeder II gir mer nøyaktig fôring og mindre restfôr, sier Egil Mæland, som er markeds- og salgsleder i Serigstad.

Den stasjonære fôrkutteren har vært på markedet med teknologi for å kutte grovfôr som Serigstad har utviklet gjennom 25 år. Den oppgraderte fôrkutteren har fått mulighet for både veieceller, fjerntilkobling og kommuniserer med 4G. Alle data fra ExactFeeder II blir lagret i en sky, der brukeren har tilgang til driftsdata som fôrforbruk, energiforbruk og servicemeldinger.

Serigstad eksporterte nylig sin første ExactFeeder II til en Lely-kunde i Sveits. Foto: Produsenten

– Hvis bonden fôrer med flere fôrslag kan man legge ulike slåtter etterhverandre på matebordet, og hvis man bruker mer enn 5-6 rundballer om dagen kan man bruke flere ExactFeeder i batteri. Da spoler kutteren ut akkurat tilålt mengde fôr før neste resept kjøres. Fordelen med det framfor fôrmikser er at ExactFeeder ikke behøver å tømmes før neste resept skal tilberedes, sier Mæland.

Når Serigstad har programvareoppdateringer er de kostnadsfrie for bonden.

Annonse

En nyhet på knivfronten er muligheten for for å utstyre fôrkutteren med inntil 60 tilpassede doble kniver.

En annen er at Serigstad har oppgradert knivtrommelen for alle sine fôrkuttere. Du har nå mulighet for inntil 50 doble kniver fordelt på seks rekker. Brukeren kan dermed tilpasse knivtrommelen til tørrstoffnivået og kapasitetsbehovet, mens rotasjonshastigheten tilpasses tørrstoffnivået og kuttegraden man ønsker på fôret.

Den nye knivtrommelen til Serigstad har mulighet for inntil 50 doble kniver fordelt på seks rekker. Foto: Produsenten

– Grunnprinsippet er basert på at fremre knivrekke kutter, mens bakre knivrekke mater ut fôret. Knivtrommelen er standard på Exactfeeder og OneTouchFeeder fra 2019 og tilvalg på FlexiFeed, forteller Mæland.

For de som bruker fôrkuttere fra Serigstad sammen med automatiske fôringsløsninger som Lely Vector, kan man nå få utvidet sikkerheten med Serigstad SafeGuard. Systemet kan utvides etter behov og eldre maskiner vil være kompatible med nye.

Serigstad solgte nylig sin første ExactFeeder II til en Lely-kunde i Sveits.

Neste artikkel

Kontrollpanel til fôringsrobot ligger åpent på nett