Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Smart belastning for tungt arbeid

Slik unngår du å fylle veske i traktordekkene

Produsenten Althimasse viste frem noen originale traktorvekter på Sima-messen i Paris.
Produsenten Althimasse viste frem noen originale traktorvekter på Sima-messen i Paris.

Den lille franske redskapsprodusenten Althimasse står bak disse noe uvanlige traktorloddene vi fant på Sima-messen denne uka. Loddene er konstruert for å hektes i hydraulikken foran eller bak traktoren og har integrerte fester for trepunkts hydraulikk på baksiden.

Loddene som er laget i støpestål leveres i varianter fra 600 til 2400 kilo. De har åpning for gjennomføring av hydraulikkslanger og strømkontakter, samt godt synlige reflekser.

Den åpenbare fordelen med en slik konstruksjon er at man får loddet tett plassert inntil traktoren og samtidig muligheten for å hekte på den redskapen man har behov for. Loddene fjerner dermed behovet for å kjøre rundt med veskefylte dekk for å få den ballasten man måtte trenge.

Ett tonn veske i hvert bakhjul er ingen stor fordel når det kommer til akselerasjon eller slitasje på dekkene. Det er heller ikke gunstig for drivstofføkonomien såfremt man ikke tar seg tid til å tømme dekkene for veske for å utføre de arbeidsoppgavene der traktoren ikke trenger trenger den ekstra belastningen.

Kassettsystem

Althimasse har også konstruert et lodd for fronthydraulikken med et fleksibelt monteringssystem der du kan justere vekten etter behov. Loddet har en basisvekt på 900 kilo og med et utvalg av løse vekter på 300 kilo som monteres i et kassettsystem ved bruk av fronthydraulikken, kan sjåføren øke vekten uten å gå ut av traktoren.

Du kan se en demonstrasjonsvideo av vektene her.

Annonse

Du kan finne flere detaljer på hjemmesiden til Althimasse

LES FLERE NYHETER FRA SIMA:

Valtra med splitter ny A-serie

Flytter fôrutlegger til trepunkten

MF øker effekten på 8700-serien

MF klar med en helt ny terminal

Neste artikkel

Full fart fra start