Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Snart komplett graslinje fra McHale

Nyeste tilskuddet er samleriver

McHale lanserte en serie med samleriver på Agritechnica
McHale lanserte en serie med samleriver på Agritechnica

Irske McHale er godt kjent i Norge for sine graspresser, og lanserte for noen år tilbake siden egne slåmaskiner. Nå utvider de gras-sortimentet sitt med en serie med 2-rotors river.

Serien tilbyr en rekke forskjellige arbeidsbredder fra 6,8 til 7,8 meter. Den variable arbeidsbredden skal kunne justeres hydraulisk fra traktorsetet. Rivene leveres som standard med 380/55 -17 brede dekk og er godkjent for 40 km/t langs veien.

LES OGSÅ: Irske McHale vil slå Norge

To års testperiode

McHale skal ha testet rivene under utfordrende forhold, for å kunne levere en maskin som er effektiv og pålitelig i alle terreng.

–Vi har hatt en rekke river ute hos kunder i løpet av de siste to sesongene, og tilbakemeldingen har vært gode. Kundene har satt pris på ei kraftige rive med mange funksjoner, forklarer Nordic Sales Manager, Bo Wallin.

Annonse

Plukker graset en gang

Det svingbare draget til en McHale rive er koblet i traktorens løftearmer og kontrollerer styringen på hjulene. Drivlinjen strekker seg gjennom en vidvinkel girkasse og ut til hver enkelt rotor.  Mchale understreker at hver rotor plukker gresset bare én gang, og skal samle det i en løs og luftig streng. Hver rotor er også utstyrt med fettblokker som skal gjøre vedlikeholdet enkelt.

Hver rotor er utstyrt med fettblokker og en høydeindikator
Hver rotor er utstyrt med fettblokker og en høydeindikator

Rotorene er opphengt i midten, noe som skal gjøre at begge rotorene opererer med jevnt marktrykk over hele arbeidsbredden. Fjæringssystemet skal gjøre det mulig for rotorene å følge alle bakkens konturer, uavhengig av terrenget.  Rivene er utstyrt med en høydejusteringsindikator, slik at tindehøyden kan kan kontrolleres uten å måtte ta frem tommestokken.

LES OGSÅ: McHale lanserer slåmaskiner og rundballepakker

Neste artikkel

Vil øke marginene med bedre grovfôr