Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Stihl med direkte innsprøyting

Stihl har akkurat lansert verdens første motorsag med direkteinnsprøytning.

Det var i forbindelse med Stihls årlige høstpressekonferanse at den store nyheten om verdens første motorsag med direkte innsprøytning ble sluppet.

– Dette åpner et helt nytt felt innen motorsager. MS 500i vil kjennetegnes av maksimal effekt, svært lav vekt og samtidig enkel betjening, forteller Pål Virik Nilsen, markedssjef hos den norske importøren Andreas Stihl AS.

I tillegg til rask akselerasjon skal den nye motorsagen være enklere å bruke enn forgjengerne på grunn av lagring av all driftsdata i styreenheten, noe som skal være helt nytt på motorsager. Man slipper forgasser, drivstoffblandingen er sensorstyrt og blandingen justeres direkte ved start, skriver Stihl i en pressemelding.

Annonse

– Dette blir vårt nye flaggskip når det gjelder motorsager, og den vil være utrolig dynamisk. Kjedet akselerer fra 0 til 100 km/t på bare 0,25 sekunder. Den har også et veldig lavt forhold mellom vekt og effekt på mindre enn 1,3 km per KW. STIHL har over 90 års erfaring med å utvikle motorsager, og viser med dette at vi nok en gang er i forkant av utviklingen, avslutter Virik Nilsen.

STIHL MS 500i kommer for salg i Norge andre halvår 2018.

Neste artikkel

Se hvordan vernebuksa stopper motorsaga