Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Traktorsalget har flatet ut

I løpet av de sju første månedene hadde norske traktorimportører levert ut 1 506 nye traktorer. Nøyaktig like mange som i fjor.

TOPPER: John Deere topper registreringsstatistikken så langt i 2021 med god margin til Massey Ferguson. Foto: John Deere
TOPPER: John Deere topper registreringsstatistikken så langt i 2021 med god margin til Massey Ferguson. Foto: John Deere

Etter en positiv start på året har pilene pekt nedover, og ved utgangen av juli var det full likevekt mellom årets tall og fjorårets.

John Deere har et solid tak om førsteplassen på lista med en markedsandel på 25 prosent, mens Massey Ferguson, Valtra og Fendt kommer deretter med henholdsvis 20, 17 og 12 prosent.

Annonse

De to som har solgt flest har også økt markedsandelene sine mest. John Deere har levert ut 19 prosent flere traktorer enn i fjor, mens tallet for MF er 22 prosent. Deutz-Fahr, Kubota og Lovol kan også notere seg for fine prosentvise økninger (18, 16 og 15 prosent), men i antall utgjør ikke økningene mer enn 15 traktorer til sammen.

I antall er det Valtra nedgangen har gått hardest ut over. Valtra har levert ut 293 traktorer som er 37 færre enn de første månedene i 2020. Det utgjør en nedgang på 13 prosent. I prosent har nedgangen gått hardest ut over Case IH og Claas (34 og 25 prosent).

Det er også verd å legge merke til at gruppa andre traktorer, som består av rundt 20 traktormerker, har en nedgang på 38 prosent sammenlignet med i fjor.

Neste artikkel

John Deere forsyner seg