Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Trion for de mellomstore

Claas lanserer 20 nye skurtreskere i modellserien Trion

TRION: Når Claas lanserer sin nye mellomklassetresker, Trion, har de en modell for de fleste. Foto: Produsenten
TRION: Når Claas lanserer sin nye mellomklassetresker, Trion, har de en modell for de fleste. Foto: Produsenten

I den nye Trion-serien til Claas er det både konvensjonelle treskere med fem eller seks halmristere og hybridtreskere med enkel- eller dobbelrotorer. I alt 20 ulike modeller.

Selv omtaler Claas Trion som et nytt landemerke i utviklingen som har fornyet nesten hele Claas sitt utvalg av skurtreskere på bare to år. Bredden i utvalget gjør at Trion skal ha en modell for alle markeder, enten kunden er den tradisjonsbevisste familiegården eller den høyteknologiske maskinentreprenøren, være seg i Europa, Nord-Amerika eller Sør-Afrika. Den skal også være et redskap for å høste både hvete, raps, mais, soyabønner eller ris, enten terrenget er kupert eller helt flatt, heter det i pressemeldingen fra Norwegian Agro.

STORT SPENN

Spennet i de tre nye modellseriene til Trion er stort. Det dekker alt fra treskere med halmristere med 258 hestekrefter til to-rotors hybridtreskere med 435 hestekrefter. I hovesak består de tre modellseriene av følgende varianter:

MOTOR: Den nye serien har treskere med fra 258 til 435 hestekrefter. Foto: Produsenten
MOTOR: Den nye serien har treskere med fra 258 til 435 hestekrefter. Foto: Produsenten

FRA 52 TIL 88 KNIVER

Størrelsen på korntankene strekker seg fra 8 000 til 12 000 liter, og tømmehastigheten fra 90 til 130 liter per sekund.

Dersom halmen ikke skal presses har halmkutteren i treskere med smal treskekanal 52 kniver som standard, mens modellene med bred treskekanal har 64 kniver. Dette kan økes til henholdsvis 72 eller 88 kniver.

Alle de fire Trion-modellseriene drives av den siste generasjonen Cummins 6-sylindrede motorer, med slagvolum fra 6,7 til 8,9 liter. Det nominelle motorturtallet er 1 900 omdreininger i minuttet., og i transport oppnås maks fart med 1 650 omdreininger i minuttet. Motorstyringssystemet Dynamic Power gjør at man kan spare opptil 10 prosent av drivstoffkostnadene.

BELTER OG KOMPENSASJON

Annonse

Katalogen til Claas inneholder nå seks maskiner med Terra Trac-belter og seks maskiner med Montana sidehellingskompensasjon. Alle modellene er også utstyrt med avfjæret førerhus.

Chassiset på Trion Montana er i stand til å kompensere for sidehellinger på opptil 18 prosent og bakker på opptil 6 prosent. Trion Montana Power Trac har firehjulsdrift og Auto Slope for å regulere renseverket i bakker. Den har også elektrisk aktivert differensialsperre på forakselen som tilleggsutstyr.

Terra Trac leveres med tre beltebredder fra 635 til 890 millimeter, blant annet på Trion 530 Terra Trac med fem halmristere. Alle Terra Trac-modellene er, i likhet med de hjulgående treskerne, en godkjent toppfart på 30 km/t.

SKJÆREBORD: Utvalget av skjærebord er stort og for alle typer avlinger. Foto: Produsenten
SKJÆREBORD: Utvalget av skjærebord er stort og for alle typer avlinger. Foto: Produsenten

UTVALG AV SKJÆREBORD

Utvalget av skjærebord er stort. I tillegg til de faste Cerio-skjærebordene med skjærebordskrue, kan de leveres Vario-skjærebord, Convio Draper-skjærebord for innmaterbelte og sammenleggbare skjærebord.

Loelevatoren kan leveres med enten fast knivvinkel, mekanisk justerbar knivvinkel eller en knivvinkel som kan justeres hydraulisk fra førersetet. Det er også mulig å bestille belteelevator som et alternativ til kjedeelevatoren i loelevatorkanalen. Belteelevatoren har lengre levetid og krever mindre vedlikehold, i tillegg til at den går jevnere og roligere.

NYTT FØRERHUS

I førerhuset har det blitt bedre beinplass og større takhøyde. Den som ønsker kan velge et sete som kan svinges 30 grader. Treskerne har fått større frontrute og sidevinduer med smalere A-stolper, som gir bedre utsikt.

Komfort: Det nye førerhuset har større plass og bedre sikt. Foto: Produsenten
Komfort: Det nye førerhuset har større plass og bedre sikt. Foto: Produsenten

Displayet på den 12 tommers store Cebis-terminalen kan vise tre forskjellige skjermbilder samtidig, og Cemos Dialog og Cemos Automatic er nå integrert i Cebis.

FIRE AUTOMATISKE STYRESYSTEM

Som kunde kan du velge mellom fire automatiske styresystemer. Laser Pilot styrer ved å bruke venstre skårkant som referansepunkt. Field Scanner er montert på taket av førerhuset og styrer Trion optisk ved å bruke venstre eller høyre skårkant som referansepunkt. I tillegg kan systemet følge sprøytespor.

Under høsting av mais styres Trion av Auto Pilot på Corio og Corio Conspeed maisskjærebord. Det fjerde alternativet er GPS Pilot med satellittbasert navigasjon. Den nye Cemis 1200-terminale er tilgjengelig for denne funksjonen, og tilbyr både 2D- og 3D-visninger, online oppgavebehandling og dokumentasjon med dataeksport via Telematics eller USB-pinne, avlingskartlegging i sanntid, samt datavisning.

Neste artikkel

Lexion ruster opp