Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Utpeker fem Jaguar-spesialister

Økt interesse for sjølgående finsnittere, gjør at Norwegian Agro utpeker fem forhandlere til kompetansesentre for Claas Jaguar.

KOMPETANSE: Velde Maskin i Vindafjord blir ett av fem kompetansesentre for Claas Jaguar i Norge. Arkivfoto: Norsk Landbruk
KOMPETANSE: Velde Maskin i Vindafjord blir ett av fem kompetansesentre for Claas Jaguar i Norge. Arkivfoto: Norsk Landbruk

– Vi merker en betydelig økt interesse for sjølgående finsnittere, og interessen gjelder både nye og brukte maskiner, forteller Hans Andreas Høie Horgen, som er produktsjef for Claas Jaguar hos Norwegian Agro, i en pressemelding.

SAMMEN MED en håndfull Norwegian Agro-forhandlere setter han nå ut i livet en strategi som innebærer etablering av fem kompetansesentre for Claas Jaguar.

– Målet vårt er helt klart: Å øke salget av både nye og brukte snittere. Strategien innebærer derfor at vi skal intensivere kursing av personell både på for- og ettermarked, og at forhandlerne skal skaffe til veie ytterligere spesialverktøy og øke mengden av reservedeler på lager i Norge. I tillegg til nysalg skal vi også importere brukte maskiner, forteller produktsjefen.

Årsaken til at importøren etablerer kompetansesentrene, er å sikre kundene god oppfølging og driftssikkerhet.

Annonse

– Når man kjøper en sjølgående finsnitter, er man opptatt av tre ting: Oppetid, oppetid og oppetid. Har man slått ned flere hundre dekar med gras, ligger store verdier i potten, og maskinen må fungere, fastslår Høie Horgen.

DET ER FØLGENDE forhandlere som utpekes som kompetansesentre, og felles for alle er at de allerede har snittere gående i sine distrikter. De fem er Bergan Maskinsalg, CF Maskin, Lena Maskin, Torland Maskin og Velde Maskin.

Hans Andreas Høie Horgen er produktsjef for Claas Jaguar i Norwegian Agro Machinery.
Hans Andreas Høie Horgen er produktsjef for Claas Jaguar i Norwegian Agro Machinery.

– Antallet Claas Jaguarer i Norge har passert 60, og det øker jevnt og trutt. Veldig mange ønsker å kjøpe en brukt maskin, og det er nettopp det vi legger bedre til rette for gjennom vår nye strategi. I samarbeid med våre kolleger i Danmark velger vi ut maskiner etter norske kunders ønsker, henter dem til Norge og går over dem før levering. I tillegg til at vi da leverer økt trygghet for kjøper, er ambisjonen vår på sikt kunne tilby reservemaskiner for utleie i sesong, forklarer han.

PRODUKTSJEFEN OPPLYSER at det allerede er importert sju til åtte brukte Claas Jaguarer til lager, for salg til kommende sesong, og at det i takt med salget vil bygges delelager og kompetanse.

– Vi har allerede en solid kunnskapsbank i vårt forhandlernett, men er ydmyke overfor at det tar tid å bygge kompetanse. Det er derfor vi nå etablerer kompetansesentrene og legger til rette for økt salg og oppfølging, i et sterkt voksende marked, sier Hans Andreas Høie Horgen.

Neste artikkel

Tanco til Norwegian Agro