Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Utpeker fem Jaguar-spesialister

Økt interesse for sjølgående finsnittere gjør at Norwegian Agro utpeker fem forhandlere til kompetansesentre for Claas Jaguar.

KOMPETANSE: Velde Maskin i Vindafjord blir ett av fem kompetansesentre for Claas Jaguar i Norge. Foto: Privat
KOMPETANSE: Velde Maskin i Vindafjord blir ett av fem kompetansesentre for Claas Jaguar i Norge. Foto: Privat

– Vi merker en betydelig økt interesse for sjølgående finsnittere, og interessen gjelder både nye og brukte maskiner, forteller Hans Andreas Høie Horgen, som er produktsjef for Claas Jaguar hos Norwegian Agro, i en pressemelding.

Sammen med en håndfull Norwegian Agro-forhandlere setter han nå ut i live en strategi som innebærer etablering av fem kompetansesentre for CLAAS JAGUAR.

– Målet vårt er helt klart: å øke salget av både nye og brukte snittere. Strategien innebærer derfor at vi skal intensivere kursing av personell både på for- og ettermarked, og at forhandlerne skal skaffe til veie ytterligere spesialverktøy og øke mengden av reservedeler på lager i Norge. I tillegg til nysalg skal vi også importere brukte maskiner, forteller produktsjefen.

Årsaken til at importøren etablerer kompetansesentrene er å sikre kundene god oppfølging og driftssikkerhet.

Annonse

– Når man kjøper en sjølgående finsnitter er man opptatt av tre ting: Oppetid, oppetid og oppetid. Har man slått ned flere hundre mål med gras ligger store verdier i potten, og maskinen må fungere, fastslår Høie Horgen.

Det er følgende fem forhandlere som utpekes som kompetansesentre, og felles for alle er at de allerede har snittere gående i sine distrikter. De fem er Bergan Maskinsalg, CF Maskin, Lena Maskin, Torland Maskin og Velde Maskin.

Hans Andreas Høie HorgenProduktsjef for Claas Jaguar i Norwegian Agro Machinery
Hans Andreas Høie HorgenProduktsjef for Claas Jaguar i Norwegian Agro Machinery

– Antallet Jaguar i Norge har passert 60, og det øker jevnt og trutt. Veldig mange ønsker å kjøpe en brukt maskin, og det er nettopp det vi legger bedre til rette for gjennom vår nye strategi. I samarbeid med våre kolleger i Danmark velger vi ut maskiner etter norske kunders ønsker, henter de til Norge og går over dem før levering. I tillegg til at vi da leverer økt trygghet for kjøper, er ambisjonen vår på sikt kunne tilby reservemaskiner for utleie i sesong, forklarer han.

Produktsjefen opplyser at det allerede er importert 7-8 brukte Claas Jaguar til lager, for salg til kommende sesong, og at det i takt med salget vil bygges delelager og kompetanse.

– Vi har allerede en solid kunnskapsbank i vårt forhandlernett, men er ydmyke ovenfor at det tar tid å bygge kompetanse. Det er derfor vi nå etablerer kompetansesentrene, og legger til rette for økt salg og oppfølging i et sterkt voksende marked, sier Hans Andreas Høie Horgen

Neste artikkel

Tanco til Norwegian Agro