Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Väderstad Proceed med høy presisjon

Maskinprodusenten har laget ny såmaskin-serie.

NYHET: Väderstad Proceed får offentlig premiere på Agritechnica 2022 i Hannover. Foto: Jesper Anhede.
NYHET: Väderstad Proceed får offentlig premiere på Agritechnica 2022 i Hannover. Foto: Jesper Anhede.

– Hos Väderstad bygger vi maskiner som skal gi kundene våre mulighet til å ligge i forkant. Vi utvikler nye teknikker, og vi setter hele tiden helt nye standarder. Proceed er en av de lanseringene som ikke skjer ofte i landbruksmaskinindustrien. Men når det gjør det, endrer ting seg, sier Mattias Hovnert Senior Vice President Sales & Marketing i Väderstad,i en pressemelding.

– Väderstad Proceed kan plassere selv de minste frøene i perfekt dybde med millimeterpresisjon, noe som gir betydelige forbedringer på områder som avling, behov for jordarbeiding, kjemisk behandling og bruk av gjødsel, sier han.

Feltforsøk viser at Proceed kan halvere frømengden i hvete, og fortsatt opprettholde samme avling som om den ble sådd med en moderne konvensjonell såmaskin. I et forsøk med høsthvete, med en frømengde på 150 frø pr. m², ga den en økning på 102 % plantebiomasse, 72 % i rotbiomasse og 62 % flere skudd kunne måles pr. plante, sammenlignet med en moderne konvensjonell såmaskin.

Annonse

Hjertet i Proceed er, i følge produsenten, de utrolig nøyaktige array-enhetene. Før plassering av frøene sørger individuelle pakkehjul for at det er like forhold for alle frø. Pakningshjulene monteres individuelt og er hydraulisk justert for å sikre høy ytelse.

– Når frøene transporteres fra den sentralt plasserte tanken og ut til radenhetene, er det en modifisert utgave av det markedsledende Väderstad PowerShoot-singuleringssystemet som sikrer full kontroll over hvert enkelt frø helt ned til såraden. Når frøet forlater det korte sårøret, gripes det av et stopphjul, som sørger for optimal bakkekontakt for frøet, ved innstilt sådybde i hele maskinens arbeidsbredde, sier Lars Thylén, direktør Produktledelse i forretningsutvikling. på Väderstad.

For å gi føreren full kontroll, drives hver radenhet elektronisk og styres via den iPad-baserte Väderstad E-Control. Funksjoner som er inkludert er seksjonskontroll, variabel tilordning, dynamiske sprøytespor, individuell kalibrering og sanntids overvåking/kontroll.

Väderstad Proceed får offentlig premiere på Agritechnica 2022 i Hannover.

Neste artikkel

Vellykket Teknologidag