Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Variabelt dekktrykk på skurtreskeren

VIP sørger automatisk for optimalt dekktrykk.

Trelleborg har i samarbeid med maskinprodusenten Agco utviklet et system for automatisk dekktrykksregulering på skurtreskere.

Variabel Inflation Pressure, forkortet VIP, mottok denne uken gullmedalje på den franske landbruksutstillingen Sima.

– Med VIP kjører skurtreskeren alltid med der rette dekktrykk i forhold til belastningen. Derved utnyttes dekkets potensiale optimalt, og samtidig holdes der en konstant bæreflate på dekket. Det reduserer den skadelige jordpakkinga med godt og vel ti prosent, sier Lorenze Cifgerri i Trelleborg.

VIP ferdigtestes i følge Maskinbladet i løpet av 2017, og forventes å være klar til salg i 2018. Ettersom VIP er utviklet sammen med Agco, vil det i første omgang være forbeholdt deres skurtreskere.

Annonse

Enkeltstående: En kompressor i hvert hjul, skal gjøre at dekktrykket kan reguleres uavhengig av hverandre.

Systemet består av trykksensorer og en batteridrevet kompressor som sitter montert i felgen på skurtreskeren. Sensorene måler det aktuelle lufttrykket i dekket og ved hjelp av vektsensorer på treskeren justerer systemet hvor mye luft hvert hjul i takt med at korntanken fylles. Målet med dette er at dekkene hele tiden skal ha så stor bæreflate som mulig i forhold til vekta på skurtreskeren.

LES OGSÅ: De verste sporene er under bakken

LES OGSÅ: Spesialdekk eller belter

Neste artikkel

Presisjonstildeling av mineraler