Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Warzee både fôrer og strør

Kan brukes på traktor og hjullaster, eller som slept maskin på minilaster.

Den skånsomme halmbehandlingen, der man strør i stedet for å blåse, gjør at bonden kan forvente en besparelse på over 40 prosent fordi man får en mer luftig halm med bedre strøverdi, påstår den belgiske produsenten Warzee.

Den kombinerte fôrutleggeren og strømaskinen så dagens lys første gang for 25 år siden fordi den belgiske bonden, Michel Warzée, ikke var fornøyd med maskinen han hadde. I dag produserer selskapet hans fem modeller, som alle kan utstyres med strøapparat. Det gjør at maskinen kan brukes til flere arbeidsoppgaver.

Hjullasteren må ha en løftekapasitet på 1 500 kilo for å kunne håndtere den minste modellen til Warzée. Foto: Produsenten

Selve maskinen er bygget opp over et ballespyd, som også fungerer som en adapter. Oljemotoren som drifter maskinen sitter på ramma, slik at man ikke trenger å kople til hydraulikk når man skal laste på en ny rundballe.

Annonse

Den minste modellen, Warzee 225, kan tilpasses mindre hjullastere eller traktorer med løftekapasitet på 1 500 kilo. Dersom man ønsker å bruke den på mindre maskiner finnes det hjulutrustning som gjør at man kan slepe maskinen.

Det er Elmaas, som også importerer minilastere fra Thaler, som har fått importen av Warzee i Norge. De har testet maskinen i Norge de siste månedene og forteller at mottakelsen har vært god.

I følge Morten Iversen i Elmaas har kunder bemerka hvor mye mindre støv det blir i fjøset enn ved bruk av halmblåser.

Neste artikkel

Fôrblander med trinnløs transmisjon